de

waarheid

zit in

je gevoel,

je gevoel

is altijd

de

waarheid!

endless

Welkom bij onze training; Waarom reageer ik zoals ik reageer.

 

Endless is een onderdeel van Sensus praktijk voor therapieën en begeleidingen. Al ruim 20 jaar heb ik een praktijk voor therapieën en begeleidingen. In die 20 jaar heb ik veel ervaringen opgedaan in de reguliere en complementaire zorg. De laatste jaren merkte ik dat ik graag met groepen wilde werken. Ik heb vele opleidingen, trainingen en bijscholingen gedaan. Meer en meer voelde ik dat ik graag zulke trainingen wilde geven, maar dat zou wel wat tijd kosten.

Mijn gedachten waren: als ik dan toch voor een groep ga staan, wil ik ook iets goeds overbrengen. Het wiel uitvinden is niet nodig! Maar wat dan wel? Ik wilde een combinatie maken, een cocktail van psychologie, behandelingen, therapieën, begeleidingen, coaching met al mijn werk- en levenservaringen. Zo! Het zaadje was geplant.

 

Na veel nadenken en met mensen om me heen praten over deze nieuwe uitdaging, begon er een structuur te ontstaan, de rode draad Uiteindelijk kreeg deze rode draad de twee pijlers . Ja, dat voelde goed! Tussen de twee pijlers kon de rode draad gelegd worden.

De twee pijlers zijn de uitgangspunten die in de trainingen blijven terugkomen. De eerste pijler staat voor de vijf basisbehoeften. De tweede pijler staat voor de zevenstappenreflectie. Mijn overtuiging is dat als de deelnemers de twee pijlers eigen maken - met alle thema’s die in de rode draad terugkomen - een hele andere kijk krijgen en gaan ervaren “waarom reageer ik zoals ik reageer.” 

 

Op YouTube Sensus Venlo belicht ik mijn visie op “de twee pijlers”, de basis waarop de training geschreven is. Het raakt bij ieder persoon dezelfde basisemoties. Deze basisemoties zijn voor een heel groot deel onbewust ontwikkeld. Op YouTube Sensus Venlo “mijn zienswijze” krijg je inzicht in de manier waarop we de training “iedereen heeft in Sinterklaas geloofd” geschreven is.

 

Het werkboek is opgebouwd vanuit diverse thema’s. Deze thema’s vormen samen de rode draad tussen de twee pijlers. Alle thema’s die omschreven zijn, hebben invloed op hoe jij denkt, voelt en je gedraagt.

 

De training is een ontdekkingsreis naar jouw pure ik, naar jouw pure zijn, naar een gezonde balans tussen lichaam en geest. Je wil gaan ontdekken, onderzoeken, waarom jij reageert zoals je reageert.

 

Deze training is opgebouwd uit de levenslooppsychologie met een therapeutische en coachende benadering. Het lezen van deze werkmap en het maken van de opdrachten is een voorbereiding op de training.

 

Ik zal jullie een ding vooraf al meegeven! Wat ik het meeste verafschuwde was fouten maken, mijn kwetsbaarheid tonen en mijn angsten. Daar ben ik nu het meeste dankbaar voor dat ik dit zelf ooit ben aangegaan.

 

Weet je! Jouw verhaal is ook mijn verhaal!