de

waarheid

zit in

je gevoel,

je gevoel

is altijd

de

waarheid!

ontstaan van endless

Vlees en jus, 2018: het jaar van waarom reageer ik zo, waarom reageert mijn lichaam zo snel op situaties en gebeurtenissen, waarom is het zo moeilijk om elkaar te begrijpen?

 

In 2018 heb ik mijn vrouw leren kennen. We kijken geregeld terug op hoe het een en ander is verlopen. Je zal je afvragen wat dat met vlees en jus te maken heeft – dat ga ik uitleggen.

 

We hebben een tijdje samen op De Vlierenhof gewoond; een mooie plek in de natuur waar wij rust en ruimte vonden die wij beide nodig hadden gezien wij beide uit een turbulente periode kwamen die goed verwerkt moest worden om weer verder te kunnen. Dat we samen een partnerrelatie wilden aangaan was wel duidelijk. Met andere woorden: we wilden samen de verantwoordelijkheid nemen en voor elkaar zorgen. Tijdens een avondje koken was er bij het afronden van het gerecht een verschil in opdienen. Waar ik van huis uit gewend ben het vlees in de jus te presenteren, heeft Petra geleerd het vlees en jus te scheiden. En toen gebeurde er iets tussen ons, er waren twee verschillende werelden van opvoeding en van inzichten in hoe iets moest. 

 

Natuurlijk zit hier een heel verhaal achter, dat zal zeker terugkomen in de training. Maar vanuit dit gebeuren ontstond later de titel van de training: “Waarom reageer ik zoals ik reageer”. Het was een dankbaar moment waardoor ik geïnspireerd werd, en nu is het de Endless-training geworden. 

 

Achteraf lijkt het een fase in mijn leven waarin ik tot mijn diepste ‘zijn’ kon komen, de focus volledig op mezelf kon richten waardoor ik weer verder kon groeien, ontwikkelen, helemaal los kon gaan en op kon schrijven hoe ik de dingen zie in mijn leven. 

 

Voor mijn gevoel zit ik op dat niveau, dat ik iets wil betekenen op Moeder Aarde. Ik wil mijn levenservaring en kennis delen om mijn bijdrage te leveren aan een verandering die nodig is op deze woekerende aarde die aan het ontwaken is.

 

Mijn doel was nog niet compleet, waar van binnenuit van alles gaande was in mijn lijf kon ik de vinger er nog niet precies opleggen. Ik voelde de behoefte om te schrijven, te filosoferen, helemaal los te gaan in hoe ik de wereld zie, dat bleef maar woekeren. Om overzicht te houden bleef ik teksten schrijven die ik goed moest kaderen, anders zou ik het overzicht verliezen. 

 

Vanaf 2021 begonnen er ideeën te ontstaan. Het werd mij steeds duidelijker dat ik kennis wilde overdragen in een vorm van trainingen aan groepen mensen. Ik zag een podium met mezelf erop. Er waren vaak momenten dat ik midden in de nacht gewekt werd door deze energie. Ik zat vol inspiratie en ideeën die ik wilde delen, want “jouw verhaal is ook mijn verhaal”.

 

Zo maakte ik het programma “Van man tot man”. In 2022 starten wij met deze trainingen. Dat was het begin van de Endless-training “Waarom reageer ik zoals ik reageer” Het ontwikkelen van mijn leerstrategie om de Endless-training te vormen kreeg een stevige basis.