de

waarheid

zit in

je gevoel,

je gevoel

is altijd

de

waarheid!

hypnotherapie_venlo

Laat ik mezelf eerst voorstellen. Ik ben Wiljo van Gassel, 58 jaar. Ruim twintig jaar hypnotherapeut, begeleider, behandelaar, coach, systeemtherapeut en ervaringsdeskundige met ook zo’n onhandig bolderkarbestaan achter de rug.
Oordelen en meningen over alles en iedereen. Een echtscheiding, die beroerd uitpakte voor de kinderen, waarvan er een in de reguliere zorg belandde. Ongezonde werkdruk in de commerciële wereld en het overgewicht van de verantwoordelijkheden die ik als leidinggevende op mijn schouders had. Tot… kaboem! Wie was ik nu eigenlijk? Hoe moest Wiljo verder?
Eén ding was wel duidelijk: ik moest, nee, ik wilde meer oog hebben voor de kwaliteiten in mijzelf en in andere mensen. En daarmee voor de hindernissen die deze kwaliteiten in de weg staan. Het draait immers om mensen.

 

 

Mijn praktijk

 

Sindsdien heb ik als een zich steeds vernieuwende Wiljo diverse opleidingen gevolgd en massa’s ervaring opgedaan in mijn praktijk van begeleider, coach, behandelaar, systeemtherapeut en hypnotherapeut. Ik ontdekte hoe ik een spiegel kon zijn voor anderen, die ook hun knopen willen ontwarren en een betere versie van zichzelf nastreven.
Als dat nodig is, zoek ik daarvoor samenwerking met collega-therapeuten, instellingen, gemeenten, huisartsen, ziekenhuizen, bedrijfsleven, stichtingen en dagbestedingen. Want alleen kun je ook niks. Andersom weten deze instanties steeds beter ook Wiljo te vinden.

 

Omdat wij over het algemeen erg lastig vinden om emoties te tonen, gevoelens te uiten, kwetsbaarheid te laten zien. Jazeker, ik spreek uit ervaring. Het liefst wachten we af en kijken hoe we dan kunnen reageren op wat er al of niet gebeurt. Dat lijkt lekker veilig, maar je schiet er geen steek mee op. Kwetsbaarheid, angst en fouten kunnen vervelend zijn, maar doorgaans leer je er het meeste van.

 

 

Eigen wijsheid

 

In mijn praktijk heb ik weliswaar de leiding, maar ik ben geen goeroe. Ik kan eigenwijs zijn, maar ik heb niet de wijsheid in pacht. Wel beschik ik als therapeut en begeleider over de nodige deskundigheid. Wijsheid is in jezelf. Alle antwoorden zitten in je hart, je ziel, je geest en je denken. Vooral in de synergie van die vier. Vandaaruit geef je richting aan je leven, met hart en ziel.
Ik ben ook eigenlijk niet zozeer de leider, maar meer een gids. De leiding, de regie komt gaandeweg steeds meer bij jezelf te liggen.

 

Sensus is inmiddels dan ook bekend in het zuiden van Nederland en net over de grens .
Met deze informatie in gedachten begrijp je ook Wiljo zijn lijfspreuk,

 

De waarheid
zit in je gevoel, Je gevoel is altijd de waarheid!

therapeut