de

waarheid

zit in

je gevoel,

je gevoel

is altijd

de

waarheid!

zienswijze

De meeste van jullie weten dat de reis die wij maken ook in het teken staan voor onze innerlijke reis. Een reis naar innerlijke processen van waarom ben ik hier, wat is de betekenis van het leven, waar zijn wij toch mee bezig, misschien wel Wiljo waar maak jij jouw druk om. Ik maak me niet snel druk, maar neem wel een bepaalde verantwoordelijkheid wat met bewustwording te maken heeft. Om bij die bewustwording te komen is het naar mijn idee dat wij goed moet kunnen focussen op innerlijke processen. In de Endless training is dat PIJLER 2, De zeven stappen reflectie. 


Voor mijn idee moet die Endless training daar ook staan, staan in de zin van, dat het voor mij ok is, het moet met volle overtuiging ingezet kunnen worden.

 
Maar voor het staan en om zo’n training te schrijven heb ik ruimte nodig, en die ruimte vindt ik bij onze reis. Vandaag was zo’n super moment waar alles klopte, en heel moeilijk te beschrijven. Mijn partner (zij ziet dat aan mij) vroeg aan mij net voor het vertrek van die magische plek, Wiljo; hoe was dit nu vandaag. Het eerste wat in mij opkwam was ontroering, alsof ik er om kon huilen van geluk, het raakte me in ieder geval. Daar nog een hele tijd blijven staan op die plek om de omschrijving eens goed te kunnen doorvoelen. Het is de ultieme rust en de stilte terwijl de oceaan met het ruisen van het water het tempo bepaald. De sfeer was ook bevredigend met heel veel ruimte. Daar enige tijd op blijven focussen diende er iets moois aan, namelijk; ik heb tijd te kort, zelf bij deze reis heb ik tijd te kort, ik moet nog zoveel doen in dit leven…………….. waarna de ontroering nog dieper ging en ik besefte! NEE Wiljo; Jij laat zoveel tijd van je afnemen!........ Precies waar het om gaat……. Wij laten onze tijd verdoen door allemaal gedoe…. Door allemaal fuck gedachten…… aanpassen aan de wereld om ons heen….. het pleasen……. Het niet voor ons zelf durven opkomen…… Ik denk dat JIJ wel weet wat ik bedoel…toch.


Het was zo’n diepgaand proces dat ik voelde nog te veel ruimte in mijn leven laat innemen door allemaal gedoe. En dat is ook waar we in de training aandacht aan geven, de rode draad tussen de twee pijlers “waarom reageer ik zoals ik reageer”. Wat gebeurd er nu allemaal precies van binnen in je lijf, of waarom reageert je lichaam zo heftig op bepaalde situatie of feedback. In ieder geval, dit wilde ik even met jullie delen. Wiljo