de

waarheid

zit in

je gevoel,

je gevoel

is altijd

de

waarheid!


“van man tot man 2023” Start in september

  • Op zoek naar je unieke zelf
  • Je persoonlijke blokkades ontwarren
  • Leren omgaan met je zwakke plekken
  • Daar sterker en warmer uitkomen
  • In een groep met andere mannen
  • Met een getrainde, ervaringsdeskundige coach

Wat kunnen mannen van elkaar leren? Haantje de voorste zijn? Ja dat kan, maar dan ben je bij Wiljo aan het verkeerde adres. Maar stel, dat je leven een bolderkar op vierkante wielen is? Stel dat je dan een betere versie van jezelf wilt vinden? Dan is Wiljo de therapeut om me op zoek te gaan. In een groep met andere mannen. Confronteren, delen en helen.


Even voorstellen

Laat ik mezelf eerst voorstellen. Ik ben Wiljo van Gassel, 57 jaar. Al twintig jaar hypnotherapeut, begeleider, behandelaar, coach, systeemtherapeut en ervaringsdeskundige met ook zo’n onhandig bolderkarbestaan achter de rug.
Oordelen en meningen over alles en iedereen. Een echtscheiding, die beroerd uitpakte voor de kinderen, waarvan er een in de reguliere zorg belandde. Ongezonde werkdruk in de commerciële wereld en het overgewicht van de verantwoordelijkheden die ik als leidinggevende op mijn schouders had. Peuter… kaboem! Wie was ik nu eigenlijk? Hoe moest Wiljo verder?
Eén ding was wel duidelijk: ik moest, nee, ik wilde meer oog hebben voor de kwaliteiten in mijzelf en in andere mensen. En daarmee voor de hindernissen die deze kwaliteiten in de weg staan. Het draait immers om mensen.


Mijn praktijk

Sindsdien heb ik als een zich steeds vernieuwende Wiljo diverse opleidingen gevolgd en massa’s ervaring opgedaan in mijn praktijk van begeleider, coach, behandelaar, systeemtherapeut en hypnotherapeut. Ik ontdekte hoe ik een spiegel kon zijn voor anderen, die ook hun knopen willen ontwarren en een betere versie van zichzelf nastreven.
Als dat nodig is, zoek ik daarvoor samenwerking met collega-therapeuten, instellingen, gemeenten, huisartsen, ziekenhuizen, bedrijfsleven, stichtingen en dagbestedingen. Want alleen kun je ook niks. Andersom weten deze instanties steeds beter ook Wiljo te vinden.


Nieuwe groep

Volgend Oktober 2023 starten wij een groep met mannen, die ook aan die bolderkar willen ontsnappen om met elkaar op zoek te gaan naar hun unieke zelf.
Waarom mannen?
Omdat wij mannen het over het algemeen erg lastig vinden om emoties te tonen, gevoelens te uiten, kwetsbaarheid te laten zien. Jazeker, ik spreek uit ervaring. Het liefst wachten we af en kijken hoe we dan kunnen reageren op wat er al of niet gebeurt. Dat lijkt lekker veilig, maar je schiet er geen steek me op. Kwetsbaarheid, angst en fouten kunnen vervelend zijn, maar doorgaans leer je er het meeste van. Lukt dat dan wel met mannen onder elkaar? Ja, dat kan goed lukken. In 2018 heb ik zelf aan een dergelijk traject van zeven lange weekeinden deelgenomen. Het lukte om barrières te slechten en in gelijkwaardigheid en respect ervaringen, gevoelens, levensvragen en inzichten te delen. Het lukte om bruggen te bouwen. En nu die dynamiek eenmaal op gang is, werkt het nog steeds door.


Eigen wijsheid

In de groep die mij voor ogen staat, heb ik weliswaar de leiding, maar ik ben geen goeroe. Ik kan eigenwijs zijn, maar ik heb niet de wijsheid in pacht. Wel beschik ik als coach en begeleider over de nodige deskundigheid. Wijsheid is in jezelf. Alle antwoorden zitten in je hart, je ziel, je geest en je denken. Vooral in de synergie van die vier. Vandaaruit geef je richting aan je leven, met hart en ziel.
Ik ben ook eigenlijk niet zozeer de leider, maar meer een gids. De leiding, de regie komt gaandeweg steeds meer bij de groep zelf te liggen. Een zelfsturende groep, die ook op zeker moment zelf bepaalt op welke plekken we werken. Misschien wel tijdens een boswandeling.


Meedoen?

De eerste bijeenkomst is voornamelijk gericht op respect, veiligheid, privacy. Iedereen is gelijk. Zo eenvoudig als het misschien klinkt, simpel is het niet. Als het simpel was, was het niet fout gelopen. Dus ja, je begint wel aan iets. Nieuwe inzichten verwerf je niet zomaar. Zie het vooral als een investering in je persoonlijke ontwikkeling.
Ik nodig je uit om me te doen. me te doen met jezelf dus.

Je aarzelt?
Ben je geïnteresseerd om me te doen, maar heb je nog vragen? Kan ik me voorstellen. Voel je vrij om contact op te nemen.

Ga jij deze uitdaging aan met jezelf dan is de investering voor dit gehele traject € 1100.00 per persoon.